“Untitled Ian Fleming biopic”: Matthew Brown om sit manuskript (2015)

I dag for 108 år siden blev Ian Lancaster Fleming født. Den længe ventede biografiske spillefilm om Flemings liv, baseret på Andrew Lycetts biografi "Ian Fleming: The Man Behind James Bond" fra 1995, ser dog ikke ud til at blive en realitet foreløbig.

Ian Fleming Andrew Lycett

I september 2015 mødte James Bond•O•Rama filmens manuskriptforfatter, engelske Matthew Brown, på Toronto Film Festival. Desværre havde Brown ikke meget nyt at fortælle om Ian Fleming-filmens status. På spørgsmålet om, hvilken vinkel han havde lagt på Ian Fleming, svarede Brown kortfattet:

"Jeg synes, han er en fascinerende, sammensat mand, som ... øh ... Fascinerende og sammensat. Lad os bare sige dét."

Herefter fortalte Matt Brown lidt flere detaljer om sit manuskript til Ian Fleming-filmen:

"Manuskriptet foregår under anden verdenskrig og handler primært om, hvordan Fleming møder admiral John Godfrey og finder anvendelse for sine talenter. Det er, hvad jeg fokuserede på. Det var et sjovt manuskript, og jeg var meget begejstret, da Duncan [Jones] blev tilknyttet [som instruktør]. Måske vender han tilbage senere; det ved jeg ikke. Men det er et af de bedste manuskripter, jeg har skrevet. Faktisk ville jeg ikke have noget imod at instruere det selv!"

Matt Brown - Larry Smith - The Man Who Knew Infinity
Matt Brown (t.v.) på optagelserne til sin film "The Man Who Knew Infinity" - premiere 21. juli 2016 | pr-foto: SF Film

Duncan Jones, den britiske instruktør af "Moon" og "Source Code", blev tilknyttet filmen i maj 2012. Han udsendte dengang en pressemeddelelse, hvor han udtalte:

"Fleming gennemlevede en af de farligste perioder i verdenshistorien i en position, der gav ham et enestående udgangspunkt for at iagttage alle spillerne og indsatserne. Han var førstehåndsvidne til sande heltedyder. Og han så menneskets kapacitet for ondskab. Efter at krigen var ovre, satte han sig for at skrive skønlitteratur. For mig er det væsentlige spørgsmål: Hvor sluttede Ian Fleming, og hvor begyndte [James] Bond?"

Duncan Jones om sin udgave af Ian Fleming-filmen (The Guardian)

Duncan Jones sprang senere fra projektet for at instruere det kommende fantasyepos "Warcraft" (dansk biografpremiere 26. maj 2016) baseret på computerspilserien af samme navn. "Den historiske actionfilm om Flemings liv og Bonds oprindelse" dukkede atter op i nyhederne april 2014, da Benedict Cumberbatch efter sigende var i betragtning til rollen som Ian Fleming.

Siden skete der ... ingenting. En flad BBC-miniserie i 2014, "Fleming: The Man Who Would Be Bond", med en fejlbesat Dominic Cooper i titelrollen var et sølle plaster på såret.

Til dato har Ian Lancaster Fleming været spillet (som regel meget frit baseret på virkeligheden) i de følgende produktioner:

• "Goldeneye: The Secret Life of Ian Fleming" (1989, tv-film af Don Boyd med Charles Dance som Ian Fleming)
• "Spymaker: The Secret Life of Ian Fleming" (1990, tv-film af  Ferdinand Fairfax med Jason Connery som Ian Fleming)
• "Ian Fleming: Bondmaker" (2005, tv-dokudrama af John Alexander med Ben Daniels som Ian Fleming)
• "Age of Heroes" (2011, spillefilm af Adrian Vitoria med James D'Arcy som Ian Fleming)
• "Fleming: The Man Who Would Be Bond" (2014, tv-miniserie af Mat Whitecross med Dominic Cooper som Ian Fleming)

Matthew Brown besøgte Toronto-festivalen som instruktør af det historiske drama "The Man Who Knew Infinity" med Dev Patel og Jeremy Irons. Filmen har forventet dansk videopremiere efteråret 2016.

Officiel trailer til Matthew Browns "The Man Who Knew Infinity" (2015)

One comment

  1. Nicolas Barbano says:

    Charles Dance er stadigvæk den bedste biopic-Fleming, vi har set, fulgt af Jason Connery.

    “Fleming: The Man Who Would Be Bond” fungerer bedst som softporn og fortjener at blive husket for Lara Pulver (Sherlocks Irene Adler) som Flemings spanking-kæreste. Den burde have heddet “Fleming: The Man Who Would Be Bondage”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.