“Shaken, Not Stirred”: Bondkoncert med Sinne Eeg (2022)

BOND-MUSIK

Tirsdag den 5. juli 2022 fremfører Sinne Eeg en række håndplukkede James Bond-sange ved en open air-koncert i Haveselskabets Have på Frederiksberg. Bond•O•Rama.dk har talt med sangerinden forud for showet "Shaken, Not Stirred".

Sinne Eeg • pr-foto: Stephen Freiheit

I Haveselskabets smukke omgivelser ved Frederiksberg Have kan man på tirsdag den 5. juli klokken 19.00 opleve en af Danmarks fremmeste jazzsangere, Sinne Eeg, fremføre en perlerække af klassiske temasange fra James Bond 007-filmene. Sinne Eeg akkompagneres af fem musikere og en gæstevokalist, Patrick Dorgan, til koncerten “Shaken, Not Stirred”, der indgår i eventrækken “Sommer i Haveselskabet”. Der vil også være særlig Bond-stemning i form af en sølvgrå Aston Martin DB6 og vodka martinier i baren.

Sinne Eeg har kun optrådt offentligt med Bond-musik én gang før, nemlig da hun i 2012 blev inviteret af jazzkvartetten Kiss Kiss Bang Bang til at være deres gæstesolist på Copenhagen Jazz Festival. “Det var megafedt at være med til, og jeg har gået og sunget sangene for mig selv lige siden,” fortæller Sinne Eeg til Bond•O•Rama.dk forud for “Shaken, Not Stirred”.

Da hun for et par år siden mødte den amerikanske jazzpianist Josh Nelson, besluttede hun sig for at tage Bond-sangene op igen. “Josh er kæmpe filmnørd, og han elsker filmmusik,” siger Sinne Eeg. Josh Nelson flyver hertil fra Amerika for at optræde til “Shaken, Not Stirred”, og det er også ham, der forud for showet har siddet og lyttet Bond-sangene af og skrevet dem på nodeform.

Selve arrangementerne bliver dog først lagt fast dagen inden koncerten, når Sinne Eeg & Co. går i øvelokalet. “Det bliver knap så orkestreret som originalversionerne,” siger sangeren om sin og bandets udlægning af musikken.

“Mange af Bond-sangene er små genistreger og fuldt på højde med de jazzklassikere, jeg normalt synger. Fordi sangene er så gode, holder de også til at blive fortolket på mange forskellige måder. Vi kommer til at tage vores egen approach og spille dem, som vi ville spille andre jazzstandarder. “From Russia With Love” er oplagt at lave til et swingnummer; det er sådan, jeg hører den. “You Only LiIve Twice” går nok mere i retning af moderne nordisk jazz, men uden at det bliver alt for syret.”

Sinne Eeg har også inviteret en mandlig gæstesolist med i ensemblet for at gøre udtrykket “lidt mere storslået”. “Patrick Dorgan synger sindssygt godt. Jeg har blandt andet tørret “Writing’s On The Wall” af på ham,” siger hun og ler.

Sinne Eeg
Sinne Eeg • pr-foto: Stephen Freiheit

Udvalget af sange til aftenens repertoire har Sinne Eeg personligt stået for. “Helt divaagtigt har jeg bare taget dem, jeg allerbedst kunne lide,” siger hun og tilføjer, at de tidlige John Barry-evergreens taler mest til hende. “Barry lagde en stil fra starten med noget kant, noget dybde og melankoli. Senere kom sådan nogle som Carly Simon og lavede noget helt andet, som også fungerede. Billie Eilishs sang til “No Time to Die” har også noget af den klassiske, lidt mørke Bond-vibe.”

Samtidig erkender Sinne Eeg, at “der har været nogle svipsere imellem, selvom niveuaet generelt er megahøjt”. Hun nævner Madonnas “Die Another Day” (2002) og Duran Durans “A View to a Kill” (1985) som to af de Bond-numre, der ikke slap gennem hendes nåleøje.

Endelig har Sinne Eeg og arrangørerne valgt at gøre noget særligt ud af Bondstemningen i Haveselskabet den 5. juli. “Vi var nødt til at få fat i en sølvgrå Aston Martin. Min mand, som også er min manager, skrev på Facebook og spurgte, om nogen kendte nogen, der havde sådan en bil. Og det lykkedes!”
Sinne Eeg har også ønsket at få serveret vodka martini og champagne i baren, der bestyres af gourmetrestauranten Mielcke & Hurtigkarl.

Hvis “Shaken, Not Stirred” bliver en succes, kan koncerten måske blive startskuddet til flere Bond-shows med Sinne Eeg. “Det er lidt en prøveballon,” siger hun. “Jeg kunne godt tænke mig at have et fast Bondprojekt på sigt. Musikken holder 100 procent til det.”

Billetter til “Sinne Eeg - Shaken, Not Stirred feat. Patrick Dorgan” kan købes via Ticketmaster. Prisen er 280-360 kroner inkl. gebyr.

● Køb billetter til Sinne Eeg: Shaken, Not Stirred (eksternt link)
● Mere info om arrangementet på Facebook (eksternt link)
● Følg Sinne Eeg på Facebook (eksternt link)

Reklamevideo for "Shaken, Not Stirred":

Sætliste:

Moonraker
No Time To Die
We Have All The Time In The World
Nobody Does It Better
Goldfinger
You Only Live Twice
Form Russia With Love
Diamonds Are Forever
Tomorrow Never Dies
Licence To Kill
Live And Let Die
The Writing’s On The Wall
James Bond Theme

Besætning:

Sinne Eeg (vokal)
Patrick Dorgan (vokal)
Josh Nelson (tangenter)
Jacob Christoffersen (tangenter)
Morten Lund (trommer)
Morten Ramsbøl (bas)
Nikolai Bøgelund (trombone)

Tak til Sinne Eeg og Warny Mandrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.