Blu-ray- og cd-udgivelse: “Agents are Forever” (2020)

Den 6. november 2020 udgav det tyske selskab EuroArts koncertoptagelsen "Agents are Forever" med DR SymfoniOrkestret på Blu-ray og cd. Optagelsen fandt sted under koncerterne af samme navn i DR KoncertHuset i januar 2020. Spilletiden på begge formater er dog lidt kortere end den tv-udgave, DR2 viste den 19. marts 2020. Bernard Herrmanns "Overture" fra "North by Northwest" er fjernet fra sætlisten, og Jakob Stegelmanns hyggelige oplæg mellem numrene er redigeret bort, idet udgivelsen er møntet på et internationalt publikum.

Hør "Agents are Forever" på Spotify
Køb "Agents are Forever" på EuroArts' officielle side
Læs Jakob Stegelmanns oprindelige programtekst til "Agents are Forever"Cd'en har en effektiv spilletid på 79 minutter, mens Blu-ray'en varer 85 minutter inklusive rulletekster og bifald. 12 af de 21 numre er James Bond-musik, mestendels komponeret af John Barry, der også er repræsenteret ved en stemningsfuld og velklingende udgave af temaet fra "The Ipcress File".

Bond•O•Rama.dk's vurdering: Som på så mange andre symfoniske indspilninger af Bond-temasangene er fremførelsen i "Agents are Forever" noget mere friseret end på de originale soundtracks. Musikerne er tydeligt på hjemmebane i det smukt leverede instrumentale cue "Moutains and Sunsets" fra "You Only Live Twice", mens man på flere af temasangene fornemmer, at rytmisk musik ikke er DR SymfoniOrkestrets spidskompetence. Vokalist på syv af de ti Bond-numre er Caroline Henderson, som virker fejlcastet til opgaven, da hun hverken demonstrerer stemmepragten, registeret eller divamanererne, som kan yde forbillederne retfærdighed. Bedst klarer Henderson sig på "Skyfall", der i sit udtryk ligger tættere på sangerindens vanlige repertoire. Alt i alt en fin koncertudgivelse til den jævne filmmusikfan snarere end den kræsne Bond-aficionado. DR's billeddækning, instrueret af Karsten Andersen, er visuelt og teknisk veludført.

Blu-ray-omslag:

Cd-omslag:

Tracklistingen er ens for de to formater. Desværre har krediteringsfejlene fra DR KoncertHusets oprindelige trykte program sneget sig med i cd- og Blu-ray-hæfterne. Således får John Barry stadig æren for Monty Normans "James Bond Theme", ligesom tekstforfatternes navne til de mange sange glimrer ved deres fravær.

Indhold:
1. DR. NO - James Bond Theme
2. THE IPCRESS FILE - Theme
3. BRIDGE OF SPIES - Sunlit Silence
4. KINGSMAN - Finale
5. THE PINK PANTHER - Theme
6. DICK TRACY - Sooner or Later*
7. SHERLOCK - Sherlock Suite
8. MISSION: IMPOSSIBLE - ROGUE NATION - Solomon Lane
9. MISSION: IMPOSSIBLE - Suite: GHOST PROTOCOL - A Man, a Plan, a Code, Dubai & MISSION: IMPOSSIBLE 3 - Main Theme
10. HOMELAND - Main Titles
11. CATCH ME IF YOU CAN - Closing In
12. MUNICH - A Prayer for Peace
JAMES BOND 007
13. ON HER MAJESTY'S SECRET SERVICE
14. FROM RUSSIA WITH LOVE*
15. DIAMONDS ARE FOREVER*
16. YOU ONLY LIVE TWICE - Mountains and Sunsets
17. THUNDERBALL*
18. GOLDFINGER*
19. GOLDENEYE*
20. SKYFALL*
21. LIVE AND LET DIE*

The Danish National Symphony Orchestra
Hans Ek - conductor
*Caroline Henderson - vocals

Cd og Blu-ray er venligst stillet til rådighed af EuroArts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.