“Planer om kvindelig udgave af James Bond” (Jyllands-Posten 1993)

Siden premieren på "SPECTRE" i efteråret 2015 har en lang række danske medier ukritisk viderekolporteret løse rygter om James Bond-franchisens fremtid. At Daniel Craig er færdig som Bond. At Tom Hiddleston er tæt på at blive den næste Bond-skuespiller. At Gillian Anderson er i spil som en kvindelig Bond. Og så har Idris Elba stadig en vis folkelig opbakning som et bud på en sort agent 007.

Som så ofte før, når det gælder fantasifulde spekulationer om EON Productions' James Bond-serie, kan flere af disse historier spores tilbage til The Daily Mail. Denne britiske tabloidavis er ligefrem berygtet for frit at opdigte "nyheder" om underholdningsbranchen, angiveligt baseret på "udtalelser" fra en kilde "tæt på" produktionen.

James Bond-filmenes producenter har vanen tro ikke udtalt sig om noget som helst. Og så længe der ikke foreligger nogen officielle udmeldinger, vil James Bond-O-Rama.dk slå koldt vand i blodet og mane de mange medløbermedier til sindsro. For én ting er lige så sikkert, som at det bliver jul i december: Hver gang der opstår en pause mellem nye James Bond-film, flyder medierne over med spekulative casting-"nyheder", hvoraf de fleste siden viser sig at være det pure opspind.

Apropos Gillian Anderson og Idris Elba er her et eksempel fra Morgenavisen Jyllands-Posten den 13. juli 1993, hvor hhv. Sharon Stone og Wesley Snipes ifølge avisens korrespondent "nævnes som emner" til at spille kommende udgaver af Agent 007. Hvem der nævner dette, fremgår ikke af teksten, som er fuldstændig blottet for kildeangivelser. Men at Sir Anthony Hopkins i en alder af 56 hævdedes at være en seriøs kandidat til at efterfølge Timothy Dalton i 007-rollen, siger vist alt om, hvor alvorligt man bør tage denne slags agurketidshistorier fra medier i 007-selvsving.

(Sandheden bag Anthony Hopkins-rygtet: EON Productions kontaktede den walisiske skuespiller op til "GoldenEye", men med henblik på skurkerollen som agent 006. Augustus, senere Alec, Trevelyan var i Michael Frances tidlige manusudkast til filmen beskrevet som en midaldrende, forhenværende MI6-chef. Rollen blev siden skrevet yngre og givet til 36-årige Sean Bean.)

kvindelig-bond-JP-130793

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.