“Møde med James Bond” (Forlaget I.K. 1965)

SPECIALHÆFTE

 "Møde med James Bond" forside

Møde med James Bond

Forlag: Forlaget I.K. A/S
Redaktør: (ikke krediteret)
Omslag: Filmstill i farver af Sean Connery som James Bond 007 samt sort/hvid-billeder fra "Agent 007 mission: drab", "Agent 007 jages" og "Agent 007 contra Goldfinger".
Format: 36 sider
Udgivelsesdato: 1965
Oprindelig udgave (Sverige): "Träff med James Bond" (Williams Förlag AB, 1965)

I 1965, efter danmarkspremieren på EONs tredje James Bond-film "Agent 007 contra Goldfinger", udgav Forlaget Illustrerede Klassikere dette specialhæfte på 36 sider. Hæftet er rigt illustreret med filmstills og indeholder artikler om de tre første biograffilm i serien: "Agent 007 mission: drab" (Dr. No, 1962), "Agent 007 jages" (From Russia with Love, 1963) og "Agent 007 contra Goldfinger" (Goldfinger, 1964).

Indholdet i "Møde med James Bond" var bearbejdet fra den svenske udgivelse "Träff med James Bond" fra Williams Förlag AB. Den unavngivne oversætter ulejligede sig ikke med at bruge de danske distributørers titler på Bondfilmene, men oversatte i stedet de svenske biograftitler direkte. "Agent 007 mission: drab" omtales derfor konsekvent som "Agent 007 - med ret til at dræbe" i hæftet, ligesom "Agent 007 jages" kaldes for "Agent 007 ser rødt".

Af den afsluttende biografiske tekst om Sean Connery fremgår det, at skuespillerens fornavn udtales Sjarn på dansk (og ikke Se-and), og at Connery privat er "et beskedent og elskværdigt menneske", som Bondfilmenes danske distributør håbede at kunne lokke til landet i forbindelse med en kommende premiere: "Sean Connery har aldrig været i Danmark endnu".

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.