“SPECTRE”: Nohrlund Limited Bond Edition cocktail (2015)

Denne potente cocktail af tequila, appelsinlikør og ingefær blev serveret til den danske gallapremiere på "SPECTRE" i Imperial-biografen i København, 27. oktober 2015.

Nohrlund Bond Cocktail_front Nohrlund Bond Cocktail_back

Nohrlund Limited Bond Edition var fremstillet specielt til begivenheden i kun 1000 eksemplarer.

Drinken er udviklet og produceret af virksomheden Nohrlund, som specialiserer sig i originale cocktails tappet på flaske og fremstillet uden tilsætningsstoffer.

Bartender Søren Aamand startede Nohrlund i august 2014. Han forklarer, at han savnede et godt produkt til de arrangementer, som han leverede catering til gennem firmaet Bargruppen:

"Når man skal servere cocktails til 1000 gæster på én gang, er det svært at få dem til at smage ens og se ens ud. Der er langt større brugervenlighed i at tage en færdiglavet flaskecocktail fra en bowle med is kontra at stå og skulle vente på, at bartenderen får lavet drinken. Cocktails på flaske er både hurtigere og nemmere.”

Nohrlund bucket at Bond galla _FB-photo
Fra gallapremieren på "SPECTRE" i Imperial, 27.10.2015 (foto © Nohrlund)

Op til gallapremieren på ”SPECTRE” spurgte filmens distributør, SF Film, om Nohrlund kunne tænke sig at lave en speciel James Bond-variant til aftenen. Søren Aamand fortæller til James Bond•O•Rama:

”Det skulle ikke bare være en vodka martini, men en mere specifik variant udviklet til denne ene film. Cocktailen skulle udtryksmæssigt appellere både til det feminine og maskuline og være neutral i udtrykket. Derfor blev det en helt hvid cocktail."

Søren Aamand og hans Nohrlund-kollega Anders Houmann udviklede opskriften til cocktailen uden at have set ”SPECTRE”. De hentede inspiration fra deres kendskab til James Bond-figuren samt det oplæg, de fik fra SF Film:
"Første del af filmen foregår i Mexico, og oppyntningen til gallaen var også mexicansk, så tequila var et naturligt valg," forklarer Søren Aamand.

"Tequilaen er smagssat med lime, sukker og ingefær. Ingefæren varmer og giver ekstra krydder, hvilket passer godt til James Bond-temaet. Det sparker lidt."

Etiket og logo designet af Rickey Lindberg

Selv om efterspørgslen har været stor efter gallapremieren på "SPECTRE", bliver Nohrlund Limited Bond Edition ikke tilgængelig i kommerciel handel.

"Hvis alle kunne købe dem, ville det ikke være sjovt. Vi har kun fremstillet 1000 flasker, og der blev tæt på udsolgt til gallaen. Folk kunne godt lide dem," siger Søren Aamand.

Nohrlund har bortloddet nogle enkelte sæt i Facebook-konkurrencer, og senere på året sættes 10 eksklusive James Bond-gavesæt til salg. Æskerne vil indeholde tre flasker og to glas af ægte krystal til en pris af 499 kroner.

"Det bliver de sidste nogensinde," siger Søren Aamand. Han ikke vil udelukke, at Nohrlund sætter nogle få gavesæt på højkant via deres Facebook- eller Instagram-sider inden udgangen af 2015.

Nohrlund på www
Nohrlund på Facebook
Nohrlund på Instagram

Søren Aamand og Anders Houmann fra Nohrlund til "SPECTRE"-galla, 27.10.2015 (foto © Nohrlund)
Søren Aamand og Anders Houmann fra Nohrlund til "SPECTRE"-galla, 27.10.2015 (foto © Nohrlund)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.