“Agent 007 contra Goldfinger” (1964): Dansk biografplakat

PLAKAT

 
I december 1964 lancerede United Artists den tredje James Bond 007-film fra EON Productions, "Agent 007 contra Goldfinger", på det danske biografmarked.

Filmen blev i Danmark solgt med dette simple plakatmotiv, bearbejdet af en unavngiven designer efter eksisterende billedmateriale.

Renato Fratinis illustration af Sean Connery som James Bond er genbrugt fra plakaten til "Agent 007 jages" (From Russia with Love, 1963). Billedet forneden af den forgyldte Jill Masterson (Shirley Eaton) er et beskåret fotografi fra Everett Collection (Eatons venstre arm er klippet bort på den danske plakat).

Se det oprindelige fotografi af Shirley Eaton (via New York Daily News)

Dansk biografplakat til "Agent 007 contra Goldfinger" (1964)

Variant:

Til senere repremierer af "Agent 007 contra Goldfinger" lavede samme distributør, nu kaldet UIP (United International Pictures), en ny version af plakaten i tofarvetryk med gul staffagefarve og et ændret fotografisk motiv. I stedet for Shirley Eaton sås nu modellen Margaret Nolan i en lignende stilling, fotograferet af Robert Brownjohn. Dette billede af den forgyldte Nolan fandt anvendelse i en mængde reklamematerialer over hele verden, bl.a. på den amerikanske one sheet-biografplakat samt i japanske, tyske, franske og italienske kampagner.

Se det oprindelige billede af Margaret Nolan her (via HeavyMetal.com)

Dansk biografplakat til "Agent 007 contra Goldfinger" (1964) - gul variant

Tak til Thomas Bluhme Andersen fra Movieposter.dk

2 comments

 1. Jan Mouritzen says:

  Hej Brian,

  Super god info. Jeg har faktisk aldrig tænkt over, at de skiftede Eaton ud med Margaret Nolan, men kan godt se det nu. Jeg må dog lige indskyde, at det øverste billede IKKE er den originale danske premiereplakat til Goldfinger, men en tidlig repremiere-plakat, (måske 1965/66) eftersom den har et rundt United Artists-logo. Den originale Goldfinger-plakat fra premieren har et sekskantet United Artists-logo, som du kan se på dette link: http://www.emovieposter.com/gallery/inc/archive_image.php?id=2138259
  bedste 007-hilsner
  Jan

  • Brie says:

   Tak, Jan. Tressernes danske 007-plakater er virkelig en jungle at finde rundt i. Jeg hører meget gerne fra andre, der ved mere om dem end mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.