“Agent 007 mission: drab”: Dansk biografplakat (1963)

PLAKAT

 
"Agent 007 mission: drab" (Dr. No) havde dansk biografpremiere 5. april 1963. Filmen, der var den første i EON Productions' James Bond 007-serie, blev distribueret i Danmark af United Artists.

Den danske biografplakat er trykt i formatet 83 x 62 cm. Motivet er bearbejdet fra filmens britiske plakat og sandsynligvis aftegnet af en ukrediteret medarbejder hos United Artists.

Forfatteren Ian Flemings navn er på plakaten blevet fordansket til Jan Fleming i overensstemmelse med stavemåden på datidens danske udgivelser af James Bond 007-romanerne. Bemærk også, at såvel instruktørens navn, Terence Young, som EON Productions er stavet forkert.

Tegningen af de fire Bond-piger er baseret på kunstneren Mitchell Hooks' illustration til filmens britiske plakat.

4 comments

 1. Søren Madsen says:

  Jeg er ret træt af den engelske oversættelse af den danske titel. Man trækker den danske titel “Mission: Drab” og den engelske “Dr. No” sammen og oversætter det med ” Mission: Kill Dr. No”. Hvis det var tilfældet skulle den danske titel være “Mission: Dræb Dr. No”. …….altså “Dræb” i stedet for “Drab”

  Iøvrigt er den bedste danske Bond-plakat “I Ilden” (Thunderball). Farverne rammer tidsånden ret godt, Den er ikke kun den bedste danske plakat, men også den bedste internationalt. Mesterværk!!

 2. Brie says:

  Hej Søren
  Tak for din kommentar. Jeg er ikke helt sikker på, jeg har forstået, hvad du skriver om titlen. Men jeg er enig i, at den danske plakat til “Agent 007 i ilden” er flot!
  mvh Brian

 3. Poul-Erik says:

  Er det danske 007 marked mættet? jeg læste om at den original DR.NO plakat var solgt for 648.000,-Men den Danske tilsvarende er usælgelig? Er det fordi at alle de ægte samlere har den plakat? Ja ok svært spørgsmål. Jeg kan se at movieposters har den til 4500,- i en foldet udgave.

  • Brie says:

   Hej Poul-Erik, godt spørgsmål. Min personlige fornemmelse er, at samlermarkedet for 007 i Danmark bare ikke er særlig stort. Måske er der nogle samlere på linjen, der kan be- eller afkræfte denne teori?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.