Young Bond 1: “SilverFin”: Dansk førsteudgave (Gyldendal 2006)

ROMAN

Silverfin forside, førsteudgave
Young Bond: SilverFin - et James Bond eventyr (2006)

Charlie Higson

Dansk førsteudgave, paperback
Original: 
SilverFin (Puffin Books 2005)
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 17. november 2006
Oversætter: Erik Egholm
Dansk tilrettelæggelse: Sisterbrandt
Omslag: Peter Dazeley

Note: Kun to af de til dato ni romaner om den unge James Bonds meritter på Eton College er udkommet på dansk. Til gengæld er de to første bøger i serien, "SilverFin" og "Blood Fever", blevet udgivet to gange i forskellige danske oversættelser. Gyldendals førsteoversættelse af Charlie Higson "SilverFin", begået af Erik Egholm, har et højere lixtal end andenoversættelsen, "Monsteret fra dybet" (stella bøger 2012).

Teksten på smudstitlen (første side) af "SilverFin" lyder som følger:

"James Bond er den mest berømte spion, verden har kendt. Hans liv og færden i den engelske efterretningstjenestes dunkle univers blev i sin tid fremragende dokumenteret af Ian Fleming gennem fjorten klassiske romanværker, fra Casino Royale til Octopussy. Men indtil nu har vi kun fået fragmentariske indblik i James Bonds sociale baggrund og opvækst.

I Charlie Higsons SilverFin præsenteres for første gang James Bond som ung. Læs bogen og stift bekendtskab med den James Bond, som ingen før har truffet – drengen, som voksede op og blev en helt.

Ian Flemings første fortælling om James Bond så dagens lys for mere end halvtreds år siden. Hans udgangspunkt for at kunne berette om Bonds karriere i efterretningstjenesten var det bedst tænkelige – han var nemlig selv aktivt involveret i efterretningsmæssige operationer på højt plan under Anden Verdenskrig.

Charlie Higson er en fremstående forfatter af såvel filmmanuskripter som krimier for voksne. Han er desuden kendt fra den engelske tv-serie, The Fast Show, både som skuespiller og medproducent."

Senere udgaver:
Monsteret fra dybet - en James Bond krimi (Stella Bøger 2012)

Bagside:

Silverfin bagside, førsteudgave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.