“James Bond 007, héros mythique” af Gérard Lehmann (1980)

FAGBOG

 
James Bond 007 Heros mythique (forside)

James Bond 007, héros mythique (1980)

Gérard Lehmann

Første udgave, softcover
Forlag: Odense University Press
Omslag: 
Ikke angivet

Det vil muligvis komme som en overraskelse for nogen, at et dansk forlag helt tilbage i 1980 publicerede en akademisk afhandling i bogform om James Bond 007.

Bogen hed "James Bond 007, héros mythique", udgiveren var Odense Universitetsforlag, og som titlen antyder, er teksten på fransk. Forfatteren, Gérard Lehmann, var tilknyttet det nu hedengangne Institut for Romanske Sprog ved det daværende Odense Universitet.

Grundet manglende franskkundskaber kan indholdet af bogen ikke refereres her, men Lehmanns daværende kollega, Lars Ole Sauerberg, fortæller til Bond•O•Rama, at afhandlingen var "drevet af en interesse for den masselæste fiktion i lyset af den herskende strukturalismeteori, her nok navnlig Umberto Eco og Claude Lévi-Strauss."

I lyset af Lehmanns forskningsresultater måtte Sauerberg siden revidere nogle passager om Ian Fleming, da han selv skrev en fagbog på engelsk, "Secret Agents in Fiction" (MacMillan Press, 1986), hvori han behandlede den litterære James Bond. Mere om denne bog senere ...

"James Bond 007, héros mythique" kan stadig erhverves gennem Syddansk Universitetsforlags netbutik.

● Køb "James Bond 007, héros mythique" (eksternt link)

Bagside:

James Bond 007 Heros mythique (bagside)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.