FOREDRAG

Agent 007 til tiden

James Bond contra virkeligheden

 
Verden ser meget anderledes ud i dag, end da James Bond filmdebuterede i 1962. Skiftende kulturelle og politiske vinde har truet Agent 007, som igen og igen er blevet erklæret død som fænomen.

Alligevel er Bond-brandet anno 2015 så stærkt som nogensinde. Englands mest berømte hemmelige agent har på film overlevet 53 år, seks skuespillerskift, ti premierministre, den kolde krig, aids-epidemien, rødstrømpebevægelsen og nymodens actionhelte som Jason Bourne, John McClane og Arnold. For ikke at nævne Blofeld og en snes andre, gale superskurke!

Alle EONs Bond-skuespillere fra filmenes åbningssekvenser

Seriens faste producere har løbende ajourført James Bond, så figuren har holdt sig relevant og på omdrejningshøjde med samtiden – omend ikke altid uden besvær.

Det illustrerede foredrag ”Agent 007 til tiden” udforsker, hvordan Bond-franchisen har tacklet udfordringerne og bevaret sin succes fra 1962 og op til nu. Filmklip, fotos m.m. følger seriens udvikling i detaljer og viser, hvordan påvirkningen mellem 007-filmene og det omgivende samfund har bølget frem og tilbage.

Brian Iskov & George Lazenby, Malmoe 2014
Brian Iskov med George Lazenby, Malmø 2014

Foredragsholder er journalist, forfatter og Bond-kender Brian Iskov, der har fulgt James Bond og figurens univers indgående, siden han som (00)7-årig så sin første Bond-film.

Brian Iskov bestyrer bloggen James Bond-O-Rama.dk og har siden 1995 skrevet en række artikler om Agent 007 til diverse medier. Han er desuden medvært på podcasten Filmnørdens Hjørne, forfatter til bogen ”Jakob Stegelmanns Troldspejlet – den store troldspejlsbog” (2010) og foredragsholder om DR's tv-julekalendere fra 1962 til nu.

Vejl. bookingpris for arrangører: 4.000 kr. plus evt. transport.
Foredraget er berammet til ca. 90 minutter (inddelt i tre afsnit) ekskl. pause og spørgetid.
Indhold og varighed kan skræddersys efter ønske, f.eks. med quizzer og fokus på særlige underemner.

Kontakt:
Brian Iskov
Artillerivej 64, 2. TH
2300 København S
Mail: brie@brygge.dk
Tlf.: +45 5190 2612

Mere om Brian Iskov på Bries Blog-O-Rama: http://brianiskov.blogspot.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *